Behavioral targeting is het personaliseren van website content voor individuele bezoekers op basis van klikgedrag en andere informatie.

Dit betekent dat u uw website content kunt afstemmen op elke individuele bezoeker. Hiermee hoeven uw bezoekers niet meer oneindig te blijven klikken om de voor hun interessante informatie te bereiken. De kans op vroegtijdig afhaken is kleiner, waardoor uw conversie verhoogt.

Hoe werkt het?

Iemand bezoekt uw website. Meteen zijn er al gegevens van hem beschikbaar, zoals de website waar hij vandaan kwam, eventueel met welke zoekwoorden hij op uw website kwam, uit welk land, regio en stad hij komt, eventueel publieke informatie uit zijn Facebook profiel, en met welke computer en browser hij surft. Dat nog zonder dat uw bezoeker ook maar één klik op uw website heeft gedaan!

Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om voor hem relevante content te tonen. Neem als voorbeeld een website van een makelaar. Op dit moment kunt u hem al huizen tonen uit zijn eigen regio. Mocht hij bijvoorbeeld op 'tuin' of 'garage' gezocht hebben (bijvoorbeeld vanuit Google) dan kunt u de aangeboden huizen hier al meteen op filteren.

Vervolgens wordt het profiel van uw bezoeker verder uitgebreid aan de hand van zijn klikgedrag. Als hij alleen op appartementen klikt kunt u de prijsrange van uw aanbod aanpassen. Is iemand meer geinteresseerd in natuur dan 

Dit is slechts een eenvoudig voorbeeld. U kunt meerdere elementen van uw website personaliseren op basis van klikgedrag, zoekwoorden, locatie, etc. U kunt profielen en interesses synchroniseren met uw CRM systeem. U kunt aanbiedingen en prijzen aanpassen aan de hand van voorkeuren. De mogelijkheden om uw bezoeker de beste ervaring te geven en daarmee uw conversie te verhogen zijn eindeloos.

Spindoctor Behavioral Targeting for Umbraco

Spindoctor logoVoor behavioral targeting maken wij gebruik van Spindoctor. Spindoctor is het eerste en enige behavioral targeting pakket specifiek voor Umbraco CMS. Als mede-ontwikkelaar en zusterbedrijf van Spindoctor is Carvellis de beste partner voor het uitbreiden van uw Umbraco website met personalisatie.